Nyt myös keittiö- ja pesuallashanoihin voidaan merkitä energiankulutus. FM Mattssonilla, joka on jo useiden vuosien ajan kehittänyt sekä energiaa että vettä säästäviä vesikalusteita, on luonnollisesti valikoimassaan uudella energiamerkinnällä varustettuja hanoja.

FM Mattssonin kaikki 9000E-sarjan hanat täyttävät uudessa energiamerkinnässä ympäristöystävällisyydelle asetetut vaatimukset, ja pesuallashana 9000E II sijoittuu siinä luokkaan A. Se on ehdottomasti paras luokka, jossa energiankulutus
saa olla korkeintaan 1,6 kWh.

Neljän hengen perhe säästäisi joka vuosi yli 400 kylpyammeellista vettä vaihtamalla tavalliset yksi- tai kaksiotehananansa 9000E-sarjan hanoihin. Veden- ja energiankulutukseksi muunnettuna säästö voi olla yli 400 euroa vuodessa ja lisäksi se vähentää merkittävästi ympäristökuormitusta. Energiamerkitty hana on aina kannattava valinta.

Ruotsissa hanojen avoimen ja vapaaehtoisen luokitus- ja merkintäjärjestelmän kehittämiseen ovat osallistuneet eri tahot, esim. kalustevalmistajat, rakennusliikkeet, kiinteistönomistajat ja viranomaiset, muun muassa energiavirasto Energimyndigheten. Järjestelmä perustuu standardoituihin laboratoriokokeisiin ja sertifiointisääntöihin.

Tarkoitus on antaa kuluttajille, asentajille ja ilmastoneuvojille puolueetonta opastusta sekä ympäristön että talouden kannalta älykkäiden hanojen valintaan.

Merkintä muistuttaa paljon nykyisin kodinkoneissa olevaa merkintää, ja siinä energiankulutus on jaettu luokkiin A–G.

Kaikki FM Mattssonin 9000E-sarjan hanat täyttävät uudessa ympäristömerkinnässä ympäristöystävällisyydelle asetetut vaatimukset. Pesuallashana 9000E II sijoittuu merkinnän luokkaan A. 
Tulosta sivu  
Sulje

Kerro muille tästä sivusta

Lähetä
Lähetä
Jaa
Stäng